Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3119 niezalogowanych)
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
Hardi
oczywiscie ze to czytalam ,jak rowniez i te informacje
www.pomoc-w-norwegii.com/wi-ska-grypa-w-norwegii/
ale jak powiedzialam to jest sprawa kazdeg z nas , niewiem moze bysmy wogole tej grypy niezlapali, ale sie zaszczepilam i taka decyzje podjelam ,a co ktos inny mysli to juz jego sprawa, niechcesz sie szczepic ,to nieszczep, nikt cie nie zmusza ,ale widok ludzi w maseczkach na ulicy jakos mnie przeraza ze dostaje gesiej skorki brrrrrrrr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
PEPCIA83 napisał:
alma ja sie z dziecmi i mezem szczepilam , placilismy 50 kor , i szczerze to kazdy musi podjac decyzje sam ,ja jakbym miala sie szczepic jeszcze raz to tez bym sie zaszczepila , i takie wiadomosci typu zmarl po szczepionce wcale mnie nie przerazaja , bo to jest tak jak z plotkami , powiedz ze w niedziele bolala cie glowa to za dwa dni sie dowiesz ze mialas kaca po sobocie i bolala cie glowa, ile prawdy ze smierc tych osob nastapila po sczepionce nikt niewie, byc moze w panice ukryli jakis szczegol ktory ich by wyeliminowal ze zaszczepienia i taki byl skutek , niewiem , ale jak by to bylo az takie zle to nieszczepilo by sie tylu ludzi , a ze w polsce sie nieszczepia bo szczepionka jest zla to szczerze juz chyba kazdy powinien przywyknac ze na czym sie nieda wpolsce zarobic to zawsze jest zle , ale to kadego osobista sprawa jego zdrowie i jego portfel jak pisala Hilton
pozdrawiam

a ja sie nie szczepie przeżyłam ptasia grypę w pl 4 lata temu to dlaczego te o 5 razy słabsza miałabym przechodzić źle?????? i w nosie mam to czy jest tolobalny spisek bo mamy za duzo ludzi na swiecie (jak tak by było to moim zdaniem ta choroba tam powinna byc skierowana do chin i tam by zebrała najwieksze zniowo ) a co do tego ze jest teraz w 4 fazie eksperymentow tzw testowanie na ludziach nie wiem nie odnosze sie nie mam zdania choc skoro ta szczpionka istnieje juz 30 lat to raczej mieli czas by ja przetestowac a ze sa po niej powikłania pewnie u jednej osoby na milion zawsze one wystpia niezaleznie od tego jaki to jest lek
hmmm opowiem wam cos moja siiostra po przyjeciu znieczulenia u dentysty miała zapasc znieczulenie tak zatruło jej organizm ze w te pedy pojechała na sygnale do szpitala wiec co znieczulenie tez jest bee bo zadziałało w jej przypadku tak a nie inaczej i tylko szybka reakcja doktora w gabinecie obok ocaliła jej zycie okazało sie ze była ta jedna na milion ktora jest jest uczulona na składnik tego znieczulenia????
Prosze was w szystkim trzeba zachowac zdrowy rozsadek po aspirynie tez moga wystapic skutki uboczne jeden na milion sa i wydaje mi sie ze nie ma co straszyc ludzi a najlepiej niech kzk sie wypowie on przyjął te szczepionke jakis czas temu
wiec co kzk nadal jestes soba czy juz zmieniasz sie w aliena jak ben10 przy uzyciu omnitrixa ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
PEPCIA83 napisał:
Hardi
oczywiscie ze to czytalam ,jak rowniez i te informacje
www.pomoc-w-norwegii.com/wi-ska-grypa-w-norwegii/
ale jak powiedzialam to jest sprawa kazdeg z nas , niewiem moze bysmy wogole tej grypy niezlapali, ale sie zaszczepilam i taka decyzje podjelam ,a co ktos inny mysli to juz jego sprawa, niechcesz sie szczepic ,to nieszczep, nikt cie nie zmusza ,ale widok ludzi w maseczkach na ulicy jakos mnie przeraza ze dostaje gesiej skorki brrrrrrrr

Hmmmmmm....... nad paniką i histerią mało kto potrafi zapanować . A to co się wyprawia obecnie to zwykła demagogia uprawiana w wiadomym celu i wiadomo przez kogo. A demagogia jest normalnym narzędziem do sterowania tłumem czy też jakąkolwiek grupą społeczną. Dzisiaj grypa,jutro coś innego.Nie ma co gdybać,kazdy zrobi to co będzie uważał za słuszne.I można by już zamknąć ten temat bo i tak nikt nic nowego nie wniesie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maciej Kordas
(Patyk323)
Wiking
Chodzi tylko o to ze wirus grypy powstal w laboratorium ale po co ?? zeby zarobic na szczepionce ktorej tak naprawde niema. Nie istnieje szczepionka na wirusa a/h1n1
"Twierdzę, że badania nad tą szczepionką trwały zbyt krótko - mówiła Kopacz i podkreślała, że jako "człowiek i lekarz" musi mieć "pewność, jakie będą skutki podania szczepionki".Minister zaznaczyła, że koncerny farmaceutyczne utajniają część danych na temat działania szczepionki. Zaznaczyła, że chodzi tu zwłaszcza o późno występujące efekty uboczne. - Te informacje są niedostępne. Koncerny ich nie podały, to jest dziwne - mówiła.Ukrywanie jakichś informacji przez koncerny jest jednak w tym wypadku bardzo wątpliwe. "Późne efekty" mają to do siebie, że występują długo po podaniu szczepionki i dlatego nie mogły jeszcze zostać rozpoznane. Masowe szczepienia w pierwszych krajach rozpoczęto zaledwie dwa tygodnie temu."
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ebola tez został wyhodowany w laboratorium -tak z innej beczki-
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Te maseczki to na czesc Michaela Jacksona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
PEPCIA83 napisał:
takie wiadomosci typu zmarl po szczepionce wcale mnie nie przerazaja to tak jak mnie nie przerazaja wiadomosci typu"zmarl na swinska grype"
kazdy podjal indywidualna decyzje,statystyki sa jakie sa,zachodzi tylko jedno pytanie,dlaczego szczepionka nie jest dostepna w aptekach tak jak szczepionki na inne typy grypy?
odpowiedz znaja wszyscy,a skutki szczepienia sie badz nie beda znane dopiero najwczesniej za kilka miesiecy
poza tym dlaczego nie mowi sie,ze osoby z grupy ryzyka,ktorym tak zalecane sa te szczepionki,powinny szczepic sie takze na inne typy wirusow grypy,bo grypa to grypa i umiera "na nia" tysiace ludzi rocznie
co do zarabiania na panice,to rzeczywiscie to co sie dzieje na allegro to skandal i ktos powinien zrobic z tym porzadek...maseczki budowlane,ktore w ogole nie maja mozliwosci zatrzymywania wirusow sa sprzedawane jako maseczki na swinska grype
poza tym zerowa swiadomosc ludzi,ze maseczka,aby byla skuteczna,musi byc zmieniania co 20 minut
gratuluje dziennikarzom,ktorzy pisza tak bezstronne teksty jak ten
polonia.wp.pl/title,Co-szosty-Norweg-zac...79689,wiadomosc.html
i nie napedzaja spirali strachu

i zycze wszystkim zaszczepionym i nie zaszczepionym duzo zdrowka i nerwow oczywiscie,bo wiekszosc z nas jest skolowana ta sytuacja mocno,bo wedlug ciagle sprzecznych ze soba doniesien,cokolwiek nie zrobimy to moze byc zle
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Barbara Liwo
(Basia)
Wiking
Nie panikować.
Dbać o siebie. Łykać witaminkę C, czosnek jeść itp.

A jak pojawi się wysoka gorączka i łamanie w kościach, nie zgrywać chojraka i grzecznie odchorować.
Ludzie umierają na grypę (czy też powikłania) - i to grypę wszystkich typów - bo nie potrafią grzecznie odleżeć 5 dni w łóżeczku ( bo to praca, sprawy do załatwienia, tamto, siamto, owamto...)

Stare porzedkadło głosi, że cmentarze pełne są ludzi niezastapionych...

(A szczepionek generalnie lepiej unikać, zwłaszcza teraz, bo jesienią organizm wrażliwy, a jak mu zaaplikować wirusa w szczepionce to skutki mogą być nieciekawe)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:..gratuluje dziennikarzom,ktorzy pisza tak bezstronne teksty jak ten
polonia.wp.pl/title,Co-szosty-Norweg-zac...79689,wiadomosc.html
i nie napedzaja spirali strachu...

Nie bardzo rozumiem tego Twojego stwierdzenia...
Ponadto ,żeby znowu nie było MIĘDZY FORUMOWEJ ROZRÓBY... ,gdyż Pani ta jest bardzo aktywną uczestniczką WIADOMEGO FORUM z którym mieliśmy nieprzyjemne przeboje... .
Ja tam artykuł przeczytałem cały i ani On za ani przeciw...
TAKIE SOBIE .... świętemu świeca...a diabłu ogarek...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
no wlasnie za ani przeciw to wedlug mnie jest bezstronnie
ja to tak odebralam
zreszta zauwazylam,ze temat w ogole jakos przycichl i dziennikarze stonowali wypowiedzi
pewnie niedlugo popadnie w zapomnienie jak choroba wscieklych krow czy ptasia grypa....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok